Close

6 czerwca 2018

Jak wyłączyć potwierdzenie przeczytania wiadomości w iPhone, iPad, iPod – poradnik

Jak wyłączyć potwierdzenie przeczytania wiadomości w iPhone, iPad, iPod – poradnik
5 (100%) 1 vote

Jedną z funkcji, które możesz wykorzystać w usłudze iMessage, a także w wielu innych internetowych usługach czatu, jest wysyłanie i odbieranie potwierdzeń odczytu, które są potwierdzeniem informującym o tym, kiedy odbiorca przeczytał wiadomość którą do nich wysłał. Jest to przydatne, gdy chcesz mieć pewność, że otrzymali Twoją wiadomość.

W tym poście pokażemy Ci, jak włączać i wyłączać potwierdzenia odczytu w iMessage na urządzeniach z iOS

Jak wyłączyć potwierdzenie odczytu na iPhonie, iPadzie lub iPodzie touch

  1. Uruchom aplikację Ustawienia i otwórz panel preferencji Wiadomości
  2. Włącz lub wyłącz przełącznik Potwierdzaj odczytanie, aby uzyskać pożądane ustawienie.

Uwaga: Jeśli wyłączysz potwierdzenia odczytu, zobaczysz zamiast „Przeczytane” słowo „Dostarczone”.

Niestety, potwierdzenia odczytu są kwestią prywatności, Apple pozwala użytkownikowi końcowemu dokonać wyboru, czy udostępnić potwierdzenia odczytu. Nie wszyscy użytkownicy są zadowoleni z tego, że ludzie wiedzą, kiedy przeczytali czyjąś wiadomość, dlatego niektóre osoby nie włączają tej funkcji.